Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни до МКУ: нові тимчасові пільги та особливості застосування фінгарантій

April 30, 2013

Внесено зміни до Митного кодексу України
Зокрема, на період реалізації проектів (програм) за рахунок міжнародної техдопомоги, яка надається відповідно до ініціативи країн Великої вісімки «Глобальне партнерство проти розповсюдження зброї та матеріалів масового знищення» тимчасово звільняються від оподаткування ввізним митом товари (крім підакцизних товарів і товарів груп 1-24 згідно з УКТ ЗЕД), що не виробляються в Україні та ввозяться на митну територію України у рамках реалізації зазначених проектів (програм). 
Зміни стосуються також положень щодо застосування фінансових гарантій. Тепер фінансова гарантія діє на всій митній території України. Інформаційна взаємодія між гарантами та митними органами здійснюється за допомогою засобів електронного зв’язку шляхом надсилання авторизованих повідомлень в електронній формі, засвідчених ЕЦП гарантів та/або посадових осіб митних органів, цілодобово, з періодичністю не більше 30 хвилин. 
Вивільнення (повернення) фінансової гарантії здійснюється не пізніше двох годин (раніше – одного робочого дня) після отримання митним органом підтвердження фактичного виконання зобов`язань, забезпечених гарантією. Визначені випадки припинення дії фінгарантії, а також вивільнення (повернення) фінгарантії у разі часткового надходження товарів до митниці призначення. Крім того, встановлені особливості застосування індивідуальної (одноразової), багаторазової та генеральної фінансових гарантій.

Закон України від 04.04.13 р. № 183-VII набув чинності з 28.04.13 р. («Голос України» від 27.04.13 р. № 82-83).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!