Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни у Плані рахунків банку

September 15, 2017

З метою забезпечення відображення в бухобліку операцій, що здійснюються банками в Україні, згідно з МСФЗ 9 «Фінансові інструменти» (у редакції 2014 року), який діятиме з 1 січня 2018 року, унесено зміни до Плану рахунків бухобліку банків та Інструкції щодо його застосування.
Зокрема, передбачено:
– затвердження нової редакції Плану рахунків бухобліку банків та Інструкції про його застосування (далі – План рахунків, Інструкція), які набувають чинності з 25.12.17 р.;
– унесення змін до діючої редакції Плану рахунків та Інструкції з метою забезпечення переходу на новий План рахунків;
– надання банкам можливості здійснити підготовчу роботу, у тому числі з доопрацювання програмних комплексів, задля забезпечення переходу на новий План рахунків, та складання статистичної звітності з його врахуванням.
Водночас Нацбанк передбачив етапи переходу на новий План рахунків, розроблений відповідно до вимог МСФЗ 9. Так, установлено перехідний період для перенесення залишків:
– протягом періоду з 1 до 14 грудня 2017 року (включно) банки мають перенести залишки згідно з перехідною таблицею перенесення залишків із рахунків для обліку дисконту (премії) за наданими кредитами/залученими депозитами, короткострокових, довгострокових, прострочених кредитів/депозитів, прострочених нарахованих доходів/витрат за кредитами/депозитами;
– протягом періоду з 18 до 24 грудня 2017 року (включно) банки мають перенести залишки з рахунків згідно з перехідною таблицею перенесення залишків за рахунками сформованих резервів за активними операціями.

Постанова Правління НБУ від 11.09.17 р. № 89 набула чинності з 15.09.17 р. (Офіційне інтернет-представництво НБУ від 14.09.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!