Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни до Плану рахунків та П(С)БО

July 16, 2015

Відповідно до статті 6 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" затверджено зміни до деяких нормативно-правових актів Мінфіну з бухобліку.

Так, в Інструкції про застосування Плану рахунків бухобліку активів, капіталу, зобов`язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженій наказом Мінфіну від 30.11.99 р. № 291, рахунок 31 "Рахунки в банках" доповнили новими субрахунками:

- 315 "Спеціальні рахунки в національній валюті" - призначений для обліку коштів на рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, відкритому платнику податку в Казначействі, а також на інших спеціальних рахунках, відкритих у банку та/або органі Казначейства відповідно до законодавства, тощо.

- 316 "Спеціальні рахунки в іноземній валюті" - призначений для обліку коштів в іноземній валюті, що підлягають розподілу або додатковому попередньому контролю, у тому числі сум коштів в іноземній валюті, що підлягають обов`язковому продажу відповідно до законодавства.

Також в Інструкції з’явилася нова кореспонденція рахунків:

Дт 39 «Витрати майбутніх періодів» Кт 91 «Загальновиробничі витрати».

Крім того, усунені деякі неузгодженості норм П(С)БО 7 «Основні засоби» та П(С)БО 25 «Фінансовий звіт суб`єкта малого підприємництва» з діючими нормами ПК.

Так, з П(С)БО 7 виключена норма, яка передбачає право збільшити первісну (переоцінену) вартість ОЗ на суму витрат, пов`язаних з поліпшенням та ремонтом об`єкта, визначену у порядку, встановленому податковим законодавством.

Наказ Мінфіну від 18.06.15 р. № 573 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!