Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни до Податкового кодексу повинні бути ухвалені до 1 червня

February 24, 2016

Плани Державної фіскальної служби на поточний рік, новації у роботі митниць та детінізація економіки стали основними темами обговорення під час зустрічі Голови ДФС Романа Насірова з членами Європейської Бізнес Асоціації, яка відбулася 23 лютого.
Так, за словами керівника ДФС, першочерговим завданням служби на 2016 рік є продовження роботи над податковою реформою.
У поточному році необхідно ухвалити низку змін до Податкового кодексу, які дозволять уникнути двозначного трактування окремих норм.
Крім того, необхідно повернутися до минулорічних напрацювань у питаннях адміністрування податків для їх подальшого законодавчого втілення.
«Для ефективного впровадження новацій всі зміни до Податкового кодексу повинні бути ухвалені до 1 червня. Так і ми, і бізнес отримаємо час для адаптації до нових умов роботи. ДФС бере участь у цих законотворчих процесах і як користувач, і як експерт. Але без підтримки бізнесу ми не зможемо прибрати з Податкового кодексу ті норми, які викликають спірні питання у платників податків», – підкреслив Роман Насіров.
Він закликав бізнес до активної участі в удосконаленні Податкового кодексу та підтримки ДФС у впровадженні податкової реформи.   
Активне обговорення учасників зустрічі викликало питання відшкодування податку на додану вартість. За словами представників бізнесу, вони вже відчувають певний прогрес у поверненні цього податку з бюджету. Компанії вчасно отримують відшкодування податку по поточних заявках та вже частково отримали заборговані суми ПДВ попередніх років.
Служба і надалі докладатиме максимум зусиль для того, щоб  повернути бізнесу заборговані у попередні роки суми ПДВ за рахунок збільшення зборів цього податку. ДФС планує щомісяця відшкодовувати платникам 1-1,5 млрд. грн. заборгованого ПДВ і таким чином протягом наступних шести місяців звести активний борг до мінімуму.
Учасники також обговорили питання трансфертного ціноутворення, спрощеної системи оподаткування, визначення митної вартості тощо.
Крім того, бізнес відзначив ефективну систему співробітництва з ДФС у напрямі оперативного вирішення актуальних проблем за рахунок діалогу та систематичних зустрічей.
Наприкінці зустрічі Голова ДФС запропонував бізнесу для ефективного вирішення всіх спірних питань проводити подібні зустрічі секторально за участі представників окремих індустрій.

Джерело: http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/238185.html.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!