Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни у функціонуванні фондових бірж

October 4, 2013

Затверджено зміни до Положення про функціонування фондових бірж (далі – ФБ).
Зокрема, доповнено перелік випадків, коли виконання біржових контрактів щодо ЦП, укладених на ФБ, не здійснюється за принципом «поставка ЦП проти оплати».
Також визначено, що для забезпечення виконання укладених на ФБ договорів щодо ЦП фондова біржа та обрана нею особа, яка провадить клірингову діяльність відповідно до Закону «Про цінні папери та фондовий ринок», укладають договір про кліринг та розрахунки за правочинами щодо ЦП/договір про кліринг та розрахунки за правочинами щодо ЦП (про надання клірингових послуг).
При цьому, для здійснення ФБ клірингу та розрахунків за договорами щодо фінансових інструментів (крім ЦП) ФБ повинна розробити та затвердити такі внутрішні документи:
- порядок здійснення клірингу та розрахунків за договорами щодо фінансових інструментів;
- положення про систему обробки інформації при здійсненні клірингу та розрахунків за договорами щодо фінансових інструментів;
- положення про систему безпеки при здійсненні клірингу та розрахунків за договорами щодо фінансових інструментів.
Інформація про ціни (біржовий курс, остання поточна ціна ЦП або результати котирування) ЦП розміщується на власному веб-сайті ФБ та подається до загальнодоступної інформаційної бази даних НКЦПФР.

Рішення НКЦПФР від 13.08.13 р. № 1465 набрало чинності з 04.10.13 р. («Офіційний вісник України» від 04.10.13 р. № 74), крім пункту щодо укладення договорів про кліринг, який набирає чинності з 12.10.13 р.


Новини за темою:

Як визначити біржовий курс ЦП?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!