Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни до ЄДР юросіб та ФОП будуть проводитися виключно на підставі оригіналів рішень

April 9, 2015

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" з метою припинення та запобігання рейдерським захопленням суб’єктів підприємницької діяльності-юросіб.
Зміни до ст. 19 та 29 забезпечать проведення реєстрації змін до установчих документів підприємства із захистом права власності співвласників, з обов’язковим наданням оригіналу їх рішення для внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Згідно діючих норм цього Закону  реєстрація змін складу засновників (учасників) підприємства, заміни керівника суб’єкта господарювання чи свідоцтва про державну реєстрацію здійснюється не за поданням державному реєстратору оригіналу рішення про внесення змін до установчих документів, а на підставі ксерокопії такого рішення. Надання звичайної, навіть не завіреної належним чином, ксерокопії дозволяє отримати контроль над юрособою, розпоряджатися її власністю. Це дає можливість відсторонювати власників суб’єктів підприємницької діяльності від керівництва належними їм юрособами.
Крім цього, відсутність оригіналів рішень у державних реєстраторів робить неможливим і притягнення до відповідальності осіб, винних у рейдерському захопленні.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!