Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено базу оподаткування податком на нерухоме майно: роз’яснює Міндоходів

April 30, 2014

Затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
У цій консультації податківці нагадали, що з 1 квітня 2014 року змінено базу оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, як для юридичних, так і фізичних осіб – власників об’єктів житлової нерухомості.
Отже, з метою забезпечення виконання Закону № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» податкові зобов’язання платників податку – юридичних осіб потребують перерахунку з урахуванням загальної площі об’єктів житлової нерухомості, у т.ч. їх часток, як бази оподаткування для такого податку з 1 квітня 2014 року.
За І квартал 2014 року перерахунок податкового зобов’язання проводити не потрібно.
За результатами перерахунку пропонується подати не пізніше 30 липня 2014 року (граничного терміну сплати авансових внесків з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за ІІ квартал 2014 року) уточнюючі декларації.
При цьому, до уточнюючої декларації платник має право додати доповнення, в якому зазначити, що податкові зобов’язання збільшуються на виконання вимог статті 265 ПК зі змінами, внесеними Законом № 1166.
Таким чином, до затвердження нових форм звітності з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платникам податків – юридичним особам у колонці 3 «Житлова площа об’єкта житлової нерухомості» форми декларації та колонці 7 «Житлова площа відповідно до документів, що підтверджують право власності (усього)», колонці 9 «Розмір частки/поділу житлової площі, яка знаходиться у спільній частковій, спільній сумісній власності» додатка до такої декларації пропонується вказувати загальну площу об’єкта житлової нерухомості, у т.ч. його частки.

Наказ Міндоходів від 25.04.14 р. № 263 набув чинності з дня прийняття.


Новини за темою:

База обкладення податком на нерухомість із 1 квітня змінилася: чи потрібно перераховувати суму податку?

Податок на нерухоме майно-2014: база оподаткування - нова, ставки - старі

За якими ставками сплачувати податок на нерухомість у 2014 році?

Ресурсні та місцеві податки: нововведення 2014 року

«Робота» і «дім» збігаються: чи платити податок на нерухомість?

Пам`ятка щодо сплати податку на нерухомість

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!