Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено порядок сплати рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів

January 31, 2017

До 01.01.17 р. платники рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів щоквартально декларували і сплачували до бюджету повну суму рентної плати, яка зазначена у спеціальних дозволах (лісорубних і лісових квитках), виданих у відповідному кварталі (з урахуванням перерахунків).
З 01.01.17 р. відновлено порядок, який діяв до 01.01.15 р., згідно з яким платіж сплачується лісокористувачами щокварталу рівними частинами від суми рентної плати, зазначеної в спеціальних дозволах, виданих у відповідному календарному році.
При отриманні дозволу в поточному році (або донарахуванні суми рентної плати) після чергового строку сплати рентної плати лісокористувачі зобов’язані сплачувати усі суми рентної плати за строками, що минули.
Встановлення такого порядку сприятиме більш рівномірному податковому навантаженню платників рентної плати протягом року, що позитивно вплине на планування їх фінансово-господарської діяльності.
Варто зауважити, що зазначений порядок не розповсюджується на сплату сум рентної плати лісокористувачами, які відповідно зобов’язані сплачувати:
- платіж безпосередньо у касу підприємства - це фізичні особи, фізичні особи-підприємці, інші особи, яким видано лісовий чи лісорубний квиток на суму, яка не перевищує 25 % однієї мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня поточного року (у 2017 році - 800 грн.);
- всю суму платежу повністю до видачі їм спеціального дозволу (лісокористувачі з інших областей).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/S-010117-goda-izmenen-poryadok-uplaty-rentnoj-platy-za-specispolzovanie-lesnyx-resursov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!