Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінений порядок проведення інвентаризації орендованого держмайна

July 31, 2013

Відповідно до Закону «Про оренду державного та комунального майна» внесено зміни до Порядку повернення орендованих цілісних майнових комплексів державних підприємств після припинення або розірвання договору оренди.

Повна інвентаризація майна орендного підприємства здійснюється інвентаризаційною комісією, утвореною орендодавцем, станом на останнє число місяця (раніше проводилася на перше число місяця), в якому закінчується строк договору оренди, або розривається договір оренди за домовленістю сторін чи за рішенням суду, арбітражного суду.

За даними інвентаризації складається зведений акт інвентаризації (раніше – протокол про результати інвентаризації) та протокол розподілу вартості майна між орендодавцем і орендарем. На основі зведеного акту інвентаризації складається передавальний і розподільчий баланси (раніше лише передаточний баланс) з виділенням по кожному рядку часток держави і орендаря.

Крім того, перелік документів, які інвентаризаційна комісія після закінчення своєї роботи подає орендодавцеві і орендареві, доповнено передавальним та розподільчим балансами.

Наказ Фонду держмайна від 25.06.13 р. № 889 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 02.08.13 р. № 56).

 


Новини за темою:

Оренда держмайна спрощується

Рекомендації щодо заповнення розрахункових документів під час сплати за оренду держмайна

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!