Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено порядок акредитації вищих навчальних закладів

October 9, 2014

Кабмін вніс зміни до Положення про акредитацію вищих навчальних закладів і спеціальностей у вищих навчальних закладах та вищих професійних училищах, затвердженого постановою КМУ від 09.08.01 р. № 978.

Зокрема, відмінено видачу додатків при отриманні сертифікату про акредитацію закладу.

Також визначено, що сертифікат про акредитацію навчального закладу (напряму підготовки, спеціальності) вперше видається строком на 5 років, під час проведення другої та наступних акредитацій - на 10 років (зараз 10 років - для ВНЗ, які мають статус національного, 5 років – для інших навчальних закладів та їх відокремлених підрозділів).

В акредитації закладу (напряму підготовки, спеціальності) буде відмовлено, якщо виявлено порушення законодавства у сфері освіти, які не усунуті на час акредитації. Повторне проведення акредитації у разі негативного рішення Акредитаційної комісії можливе за умови усунення причин відмови в акредитації.

Навчальний заклад має право достроково ініціювати проведення чергової акредитації.

Порушення держвимог, які не були усунуті протягом шести місяців, є підставою для анулювання сертифіката про акредитацію закладу (напряму підготовки, спеціальності).

Крім того, навчальний заклад, який заявив про акредитацію спеціальності, подає до МОН, крім раніше встановлених, також інформацію про серію, номер та дату видачі сертифіката про попередню акредитацію (якщо така проводилася) та опис внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності.

Постанова КМУ від 27.05.14 р. № 507 набирає чинності з дня опублікування, крім оновленого переліку документів, які навчальний заклад повинен подати до МОН, що набирає чинності з 01.11.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!