Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підсумки роботи експертної групи з підготовки 2-го Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України»

June 20, 2014

В експертній групі взяли участь 270 бухгалтерів малого та середнього бізнесу і 140 бюджетних підприємств. 

По-перше, хочу виразити велику подяку тим, хто провів опитування власника або директора. Я знаю, що для цього потрібні мужність і готовність отримати непередбачувані відповіді. 150 головних бухгалтерів справилися із цим завданням. ВЕЛИКЕ ВАМ СПАСИБІ. 

Завдяки вам ми побачили, що 65 % власників середнього бізнесу не розуміють головної ролі бухгалтера, а в малому бізнесі – 85 %. 

У цілому на підставі відповідей членів експертної групи ми створили два важливих маршрути, що допомагають вирішити ці проблеми. Також ми визначили сфери, у яких конкурс буде максимально практичним для бухгалтера.

І ось що вийшло.

На підставі відповідей ми побачили, що майже кожному бухгалтерові є чим поділитися з іншими. Мало того, цей досвід є в різних галузях бухгалтерського обліку й управління фінансами. Для вирішення цього завдання ми створюємо майданчик в Інтернеті, де кожен з вас зможе вільно спілкуватися та обмінюватися думками зі своїми колегами, а також отримувати якісну підтримку в застосуванні успішного досвіду колег.;

Крім того, світ міняється, нічого статичного в ньому не може бути, або щось іде вниз, або щось іде вгору. Але як би все на цьому світі не мінялося, як би не розвивалися міжнародні стандарти, принципи бухобліку залишаються незмінними. А це, на жаль, не всі добре розуміють. Тому нам, бухгалтерам, потрібно відроджувати традиції бухобліку, але вже в обставинах ринкового середовища, що змінилися, інакше той бухоблік, який ми ведемо сьогодні, не виконає функцій, необхідних для роботи в нових умовах. Бухоблік сьогодні потрібно розглядати вже в управлінському аспекті – як для підприємства, так і для економіки України. Для цього потрібна допомога практикуючих бухгалтерів.

У зв`язку із цими чинниками ми визначили основні цілі конкурсу:
1. Створити майданчик для спілкування бухгалтерів України, де вони можуть ділитися своїм успішним досвідом і переймати успішний досвід своїх колег для отримання результату своєї роботи, яким перш за все вони самі зможуть гордитися і цим результатом будуть задоволені власник і керівник компанії.
2. Виявити і представити товариству людей, які не байдужі до нашої сфери і професії бухгалтера, які хочуть, щоб бухоблік розвивався і його традиції передавалися із покоління в покоління, які хочуть надати активну допомогу в регулюванні методологічної бази бухобліку, її значущості для прийняття управлінських рішень як на підприємстві, так і в державі.

Сьогодні функції Міністерства фінансів носять чисто стратегічний характер. Йому не вистачає точки зору практикуючих фахівців. Плани пишуть фінансисти з бездоганною підготовкою, але відсутністю належної практики в діяльності бухгалтерії для малого і середнього бізнесу, та й для бюджетних підприємств. В основному ці плани пишуться теоретиками і, як показав наш досвід, діяльність бухгалтера розходиться з тим, якою її представляють співробітники держорганів.
Тепер вони усвідомлюють важливість практикуючих бухгалтерів. Вони зрозуміли, що ваша точка зору важлива. І я рада повідомити вам, що Міністерство фінансів готове прийняти фіналістів конкурсу для спеціального семінару-наради з ухвали методичних рекомендацій в області бухобліку.

Окрім цього, на підставі відповідей нам вдалося сформувати всі етапи конкурсу так, щоб на 1-му етапі бухгалтери змогли отримати підтвердження своєї професійної підготовленості, отримати сертифікат практикуючого бухгалтера і пройти на вищий рівень участі в конкурсі. На 2-му етапі – підтвердити свої навики професійної думки і довести своєму працедавцеві, що вони заслуговують статус високооплачуваного співробітника. На 3-му етапі – додатково до перших двох досягнень отримати ще й визнання на рівні держави – як фахівця високого рівня, який бачить проблеми і дає рекомендації щодо їх вирішення. 

Щоб підготуватися на належному рівні до конкурсу, ми вирішили, що перший етап буде в червні – серпні, другий – у вересні, а третій – у жовтні. 

І ще я хотіла б подякувати кожному члену експертної групи за підтримку і допомогу в підготовці 2-го Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України». 

Я чекаю, що ви обов`язково будете в числі перших 50 фіналістів конкурсу, з якими ми як організатори зустрінемося особисто і запросимо на урочисту церемонію вручення дипломів фіналістів і переможців конкурсу в стінах Міністерства фінансів України. 

Така наша мрія!
А ваша?

З повагою і любов`ю
Світлана Позова,
голова оргкомітету 2-го Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України»

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!