Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Виправлення помилок у розрахунку коригування не допускається

March 28, 2014

Податкова накладна складається у день виникнення податкових зобов’язань продавця та є податковим документом. Вона одночасно відображається у податкових зобов’язаннях і реєстрі виданих податкових накладних продавця та реєстрі отриманих податкових накладних покупця.
Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника і отримувача підлягають відповідному коригуванню.
Пунктом 20 Порядку заповнення податкової накладної визначено, що у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань постачальник товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної за формою згідно з додатком 2 до податкової накладної.
Враховуючи те, що податкова накладна є розрахунковим документом, яка підтверджує факт придбання товарів (послуг) та є підставою для нарахування податкового кредиту, а у разі здійснення коригування сум ПДВ розрахунок коригування є невід’ємною частиною такої податкової накладної, то виправлення помилок у розрахунку коригування не допускається.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у Тернопільській області.


Новини за темою:

Перереєстрація платника ПДВ: з якими реквізитами заповнити розрахунок коригування?

ПН виписана не на того покупця і зареєстрована в ЄРПН: як виправити помилку

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!