Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Виправлення помилок за податковими накладними, які не зареєстровані у ЄРПН

March 18, 2014

Самостійне виправлення помилки за податковими накладними, які включені до складу податкового кредиту, але не зареєстровані у ЄРПН, проводиться шляхом коригування реєстру виданих та отриманих податкових накладних методом "сторно".
Щомісячно на 3-й робочий день після граничного терміну подання звітності платникам, які не подали за звітний місяць реєстри податкових накладних, або які мають, встановлені Системою співставлення, розбіжності між даними реєстру податкових накладних та єдиним реєстром податкових накладних, територіальним органом Міндоходів, направляється інформаційне повідомлення в електронній формі.
Платник податку протягом 10 днів після отримання повідомлення про наявність у реєстрі виданих та отриманих податкових накладних розбіжностей з даними контрагентів має право уточнити податкові зобов`язання без застосування штрафних санкцій (п. 201.6 ПК).
Крім того, платник податків при самостійному виправленні помилок, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, зобов`язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації.
При цьому,  розмір штрафу складає 3% (у разі подання уточнюючого розрахунку як самостійного документу) або 5% (у разі відображення суми недоплати у складі декларації  наступного періоду) суми недоплати.(ст.50 ПК).

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у Донецькій області.
Детальну консультацію про те, як виправити помилки в податкових накладних дивися в журналі „БАЛАНС-АГРО” від 27.01.14 р. № 4. 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!