Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Використання електронного підпису під час касового обслуговування клієнтів банків зазнало змін

July 14, 2017

Унесено зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, затвердженої постановою Правління НБУ від 01.06.11 р. № 174.
Зокрема, якщо касове обслуговування клієнтів здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, то договір повинен містити умови та порядок (процедуру) визнання учасниками електронної взаємодії електронних документів із використанням такого підпису та містити умови щодо розподілу ризиків збитків, що можуть бути заподіяні банку (філії, відділенню), клієнту і третім особам.
Крім того, передбачено, що до каси банку, крім операційних кас банку, його філій, відділень, пунктів обміну іноземної валюти, а також ПТКС та банкоматів, входять пункти дистанційного обслуговування, а також уточнення інших норм, що пов’язане із прийманням від банків невідсортованої готівки, процедурою передачі банками на дослідження сумнівних банкнот тощо.
Також викладено в новій редакції Правила заповнення реквізитів касових документів та інші додатки.

Постанова Правління НБУ від 11.07.17 р. № 62 набула чинності з 14.07.17 р. (Офіційне інтернет-представництво НБУ від 13.07.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!