Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Виключення неприбуткової організації з Реєстру

June 27, 2017

В разі недотримання некомерційною організацією вимог п. 133.4 ПК така неприбуткова організація зобов'язана в термін, визначений для місячного податкового (звітного) періоду, подати звіт про використання доходів (прибутку) неприбуткової організації за період з початку року (або з початку визнання організації некомерційною в установленому порядку, якщо таке визнання відбулося пізніше). Також вказати і сплатити суму самостійно нарахованого податкового зобов'язання з податку на прибуток. Податкове зобов'язання розраховується виходячи з суми операції (операцій) нецільового використання активів. Така неприбуткова організація виключається контролюючим органом з Реєстру та вважається платником податку на прибуток для цілей оподаткування з першого дня місяця, наступного за місяцем, в якому здійснено таке порушення.
За період з першого дня місяця, наступного за місяцем, в якому здійснено таке порушення, до 31 грудня податкового (звітного) року така неприбуткова організація зобов'язана щоквартально подавати до контролюючого органу податкову декларацію з податку на прибуток (з наростаючим підсумком), сплачувати податок у термін, певний для квартального періоду, і подавати фінзвітність у порядку, встановленому для платників податку на прибуток.
З наступного податкового (звітного) року така неприбуткова організація подає податкову декларацію з податку на прибуток і фінзвітність та сплачує податок на прибуток у порядку, встановленому цим розділом для платників податку на прибуток.

Лист ДФС від 19.06.17 р. № 726/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!