Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Індексація при встановленні надбавки: роз`яснює Мінсоцполітики

September 22, 2015

Надбавка за складність і напруженість у роботі передбачена чинним законодавством і є об'єктом індексації. Місяць, у якому встановлюється зазначена надбавка, і місяць, у якому збільшується розмір надбавки, вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для проведення індексації.
При цьому, якщо зазначена надбавка була встановлена працівнику, а потім деякий час не виплачувалася, і знову була встановлена працівникові в такому ж або меншому розмірі, то місяць повторного встановлення надбавки не є підставою вважати місяць базовим.
У разі зменшення грошового доходу працівника, зокрема, за рахунок надбавки за складність і напруженість у роботі, базовим місяцем залишається місяць встановлення вказаної надбавки.
Крім того, Мінсоцполітики нагадує, що напередодні святкових і неробочих днів тривалість робочого часу скорочується на одну годину як при шестиденному, так і при п'ятиденному робочому тижні. У кінцевому підсумку це призводить до відповідного скорочення робочого тижня, який при цьому становить не 40, а тільки 39 годин (при одному святковому або неробочому дні на тиждень).

Лист Мінсоцполітики від 05.06.15 р № 8403/0/14-15/10.

Новини за темою:
Індексація при підвищенні доходів випереджаючим шляхом

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!