Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Індексація грошових доходів громадян за березень 2014 року

March 14, 2014

Індексація грошових доходів населення здійснюється відповідно до Закону від 03.07.91 р. № 1282-XII та Порядку, затвердженого постановою КМУ від 17.07.03 р. № 1078 (зі змінами, внесеними постановою КМУ від 29.01.14 р. № 36). Індексації підлягають грошові доходи населення в межах прожиткового мінімуму, встановленого для відповідних соціальних і демографічних груп населення. Частина грошових доходів, що перевищує прожитковий мінімум, індексації не підлягає.
Сума індексації визначається як результат множення грошового доходу, що підлягає індексації, на величину приросту індексу споживчих цін, поділеного на 100. Обчислення індексу споживчих цін наростаючим підсумком для проведення індексації грошових доходів населення провадиться на підставі щомісячних індексів споживчих, що публікуються Державною службою статистики України. Індексація проводиться у разі, коли величина індексу споживчих цін, обчисленого наростаючим підсумком, перевищить поріг індексації, встановлений у розмірі 101 %. Величини приросту індексу споживчих цін для проведення індексації наведено у таблиці «Індекси для проведення індексації заробітної плати» (для зручності наводимо показники за три місяці). 
Сума індексації нараховується і виплачується одночасно з нарахуванням та виплатою заробітної плати за місяць та підлягає оподаткуванню відповідно до чинного законодавства.
Приклад розрахунку суми індексації див. у «БАЛАНС» № 23-24 і «БАЛАНС-АГРО» № 12, які вийдуть з друку 24.03.14 р.  

Новини за темою:

Удосконалений порядок індексації грошових доходів населення

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!