Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Майнова декларація за 2017 рік – за новою формою: є проект

April 14, 2017

Мінфін оприлюднив проект наказу «Про внесення змін до наказу Мінфіну від 02.10.15 р. № 859».
Пропонується викласти в новій редакції:
– форму декларації про майновий стан і доходи;
– Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.
Відповідно до Закону від 21.12.16 р. № 1797-VIII (далі – Закон № 1797) фізособі-підприємцю надано право (за власним бажанням) включати до складу витрат, пов'язаних із провадженням їх господарської діяльності, амортизаційні відрахування.
Крім того, Законом № 1797 передбачено, що фізособи – платники податків мають право на розстрочення податкових зобов'язань, нарахованих на суму боргу (кредиту та/або відсотків), прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним із процедурою його банкрутства, до закінчення строку позовної давності, протягом трьох років починаючи з року, у якому задекларовано суму такого податкового зобов'язання.
Зазначені зміни в порядку оподаткування фізичних осіб передбачають унесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та додатка Ф2 до неї.
Видання зазначеного наказу дасть змогу реалізувати положення Податкового кодексу України в частині виконання фізособами – платниками податків обов’язку щодо декларування доходів.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!