Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Імпортерам та виробникам відтворювальної апаратури зменшено відрахування «за приватну копію»

February 18, 2014

Внесено зміни до постанови КМУ від 27.06.03 р. № 992. Розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення творів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах, встановлено у межах від 0,06 до 1 %. Раніше він становив 3 % від вартості обладнання та 5 % від вартості носіїв.
Втім, розширено перелік обладнання і матеріальних носіїв, що підлягають обкладенню податком. Зокрема, обкладено податком плеєри, музичні центри, магнітофони, жорсткі та оптичні диски, автомагнітоли, відеомагнітофони, DVD-програвачі, ноутбуки, мобільні телефони, планшети, лазерні диски, карти пам`яті, флеш-карти і касети.

Постанова КМУ від 05.02.14 р. № 55 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

До відома: згідно зі статтею 42 Закону «Про авторське право і суміжні права» імпортери носіїв та обладнання, із застосуванням яких можна здійснити відтворення в особистих цілях у домашніх умовах творів, зафіксованих у фонограмах і відеограмах, оплачують уповноваженій організації колективного управління відрахування (відсотки) від вартості обладнання і (або) матеріальних носіїв, що в подальшому підлягають розподілу між суб’єктами авторського права й суміжних прав (так звана, винагорода «за приватну копію»).
Порядок здійснення відрахувань затверджено спільним наказом МОН, Держкомпідприємництва та ДПАУ від 24.11.03 р. № 780/123/561.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!