Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Імпорт ліків: спочатку – перевірка, ліцензія – потім

March 19, 2013

Затверджено Порядок перевірки перед видачею ліцензії на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів
Підставою для проведення такої перевірки є заява суб`єкта господарювання про видачу ліцензії на імпорт лікарських засобів або заява про видачу копії такої ліцензії, які подаються до Держлікслужби України як до органу ліцензування. У разі відсутності підстав для залишення заяви про видачу ліцензії (копії ліцензії) без розгляду Держлікслужба України протягом 3 робочих днів від дня надходження відповідної заяви письмово повідомляє територіальний орган Держлікслужби України про необхідність проведення перевірки або організовує проведення такої перевірки. 
Перевірці підлягають матеріально-технічна база, кваліфікація персоналу, умови щодо контролю за якістю лікарських засобів, що будуть ввозитися на територію України, суб`єкта господарювання за місцем безпосереднього провадження господарської діяльності. 
Перевірка має бути проведена не пізніше 6 робочого дня від дня надходження заяви суб`єкта господарювання. Посадові особи органу контролю перед початком перевірки мають пред`явити керівнику суб`єкта господарювання посвідчення на проведення перевірки та службове посвідчення, що засвідчує посадову особу органу контролю, а також надати копію посвідчення на проведення перевірки. Строк здійснення перевірки не може перевищувати 3 робочих днів. 
Акт перевірки, яка проводилася посадовими особами територіального органу Держлікслужби України, не пізніше наступного робочого дня від дня його складання направляється до Держлікслужби України для прийняття рішення про видачу або відмову у видачі ліцензії на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів.

Наказ МОЗ України від 27.02.13 р. № 168 набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!