Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Грядуть невідкладні зміни до Порядку закупівлі життєво необхідних ліків та їх оподаткування

March 16, 2015

Президент України пропонує Верховній Раді невідкладно розглянути зміни до порядку централізованої закупівлі життєво необхідних лікарських засобів та їх оподаткування.
Президент визначив як невідкладні для позачергового розгляду Верховною Радою законопроекти:
- № 2150 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення своєчасного доступу пацієнтів до необхідних лікарських засобів та медичних виробів шляхом здійснення державних закупівель із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі)».
- № 2151 «Про внесення зміни до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення та постачання лікарських засобів та медичних виробів)».
Ці законодавчі зміни дозволять зекономити бюджетні кошти та забезпечити пацієнтів України життєво необхідними, ефективними, безпечними та якісними лікарськими засобами.
Зокрема, у разі ухвалення законопроектів, буде скорочено ланцюг поставки лікарських засобів, забезпечено придбання високоякісних товарів у відповідності до суворих вимог та стандартів, пришвидшено процес закупівлі, усунено корупційні ризики.

За матеріалами офіційного Інтернет-представництва Президента України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!