Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держзакупівлі із застосуванням двох конкурентних процедур: є законопроект!

October 27, 2015

Мінекономрозвитку на своєму сайті оприлюднило законопроект “Про публічні закупівлі”.

Законопроектом пропонується регулювати закупівлі, що здійснюються від 50 тис. гривень до порогів застосування процедур закупівель, що сприятиме прозорості використання бюджетних коштів.

Законопроектом передбачається здійснення державних закупівель із застосуванням 2 конкурентних процедур регулювання: відкриті торги і конкурентний діалог та неконкурентної - переговорної процедури закупівлі.

Відкриті торги проводяться з обов’язковим  використанням аукціону з найнижчою ціною та з урахуванням нецінових критеріїв.

У свою чергу, процедура конкурентного діалогу застосовується у разі, якщо: замовник не може визначити необхідні технічні, якісні характеристики товарів та робіт або визначити вид послуг; для прийняття оптимального рішення про закупівлю необхідно провести переговори з учасниками, (предметом закупівлі є консультаційні, юридичні послуги, розробка інформаційних систем, програмних продуктів, здійснення наукових досліджень та інше).

В свою чергу переговорна процедура закупівлі відбуватиметься без попередньої публікації (оприлюднюється тільки повідомлення про намір укласти договір після проведення переговорів з учасником процедури).

Всі процедури закупівлі, обмін інформацією, документами та подання роз’яснень здійснюватимуться в електронній системі закупівель.

Також законопроектом передбачається можливість створення централізованих закупівельних організацій (далі - ЦЗО), якими є юридичні особи, що визначаються КМУ, Радою міністрів АР Крим, органами місцевого самоврядування, замовниками, відповідальними за організацію і проведення процедур закупівель та закупівель за рамковими угодами в інтересах замовників відповідно до закону.

Водночас законопроектом пропонується регулювання закупівель, що здійснюються окремими суб’єктами господарювання, у зв’язку з чим скасовується Закон “Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності”.

Законопроект вводиться в дію поетапно, так з 01.01.16 р. він застосовується для всіх центральних органів виконавчої влади та суб’єктів, що діють у визначених сферах, та з 01.01.17 р.- для всіх замовників.

За матеріалами офіційного сайту Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!