Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держзакупівлі по-новому: оприлюднено проект

March 13, 2014

Мінекономрозвитку підготувало нову редакцію Закону «Про здійснення державних закупівель», яка направлена на формування конкурентного середовища у цій сфері, унеможливлення корупції при здійснені державних закупівель та більш ефективне використання державних коштів.
«Прийняття законопроекту дасть можливість забезпечити зниження частки закупівель, що здійснюються на неконкурентних засадах, запобігатиме безконтрольному використанню державних коштів і забезпечить прозорість здійснення закупівель підприємствами, підвищить ефективність використання державних коштів і спростить доступ громадськості до інформації про заплановані державні закупівлі», – наголосив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.
Зокрема, із цією метою запропоновано скоротити з 44 до 9 перелік випадків держзакупівель, на які не поширюється дія Закону. Також передбачається адаптувати процедури закупівлі в одного учасника згідно з практикою застосування такої процедури в Європейських країнах.
Документ пропонує скасувати необхідність розміщення інформації про держзакупівлі в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель і в міжнародному інформаційному виданні з питань державних закупівель, залишивши при цьому обов’язковість оприлюднення цієї інформації на веб-порталі Уповноваженого органу. Це забезпечить економію бюджетних коштів, що витрачаються на опублікування такої інформації й забезпечить прозорість доступу до неї.

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінекономрозвитку.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!