Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держреєстрацію прав на нерухоме майно проводитимуть місцеві органи

November 26, 2015

Верховна Рада прийняла Закон "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" (законопроект № 2982).

Документом встановлено, що органам місцевого самоврядування передаються повноваження з держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Також, вперше в системі держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень запроваджено можливість оскарження рішень дій та бездіяльності органів держреєстрації прав в адміністративному порядку. Особа, яка вважає, що її права порушено зможе оскаржити відповідні дії чи рішення до територіального органу Мін’юсту.

Також введено адміністративну відповідальність за порушення строків держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Документи, що видаються за результатом розгляду заяв у сфері держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, заявник може отримувати як в електронному, так і в паперовому вигляді. При цьому документи, отриманні в електронній і паперовій формі, мають однакову юридичну силу.

Крім цього, встановлено, що з дня набрання чинності цим Законом нотаріуси наділяються повноваженнями держреєстраторів прав на нерухоме майно та можуть здійснювати держреєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень без вчинення нотаріальної дії щодо такого майна.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!