Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держреєстр ліків

July 7, 2014

Держлікслужба повідомляє, що Переліком медичних виробів, які підлягають оподаткуванню за ставкою 7 % до 01.07.15 р. є Державний реєстр медичної техніки та виробів медичного призначення, який веде Держлікслужба відповідно до постанови КМУ від 09.11.04 № 1497 та який розміщено у вільному доступі на офіційному сайті Держлікслужби www.diklz.gov.ua.

Протягом року з 01.07.14 р. по 01.07.15 рр. обов’язковим документом, який підтверджує належність виробу до медичних та який має супроводжувати товар, є виключно копія свідоцтва про державну реєстрацію медичного виробу, завірена належним чином. Враховуючи добровільне застосування технічних регламентів в сфері медичних виробів необов’язковими документами є декларація про відповідність та заява про медичні вироби особливого призначення.

Додатково інформуємо, що на сьогодні МОЗ разом Держлікслужбою розроблено проект наказу МОЗ «Про затвердження Порядку ведення Реєстру осіб, відповідальних за введення медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують та медичних виробів для діагностики in vitro в обіг» відповідно до п. 31 Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженого постановою КМУ від 02.10.13 р. № 753, п. 23 Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro, затвердженого постановою КМУ від 02.10.13 р. № 754, п. 35 Технічного регламенту щодо активних медичних виробів, які імплантують, затвердженого постановою КМУ від 02.10.13 р. № 755. Прийняття зазначеного проекту наказу розв’яже проблему інших (крім свідоцтва про державну реєстрацію) зазначених в постанові документів, що підтверджують належність продукції до медичних виробів, – тобто тих документів, які надають виробники або уповноважені представники та органи з оцінки відповідності.

За матеріалами офіційного сайту Держлікслужби

 

Новини за темою:

Новий перелік ліків, що оподатковуються ПДВ 7 % за ставкою з 1 липня

Перелік лікарських засобів, які відпускаються без рецептів знову скоротили

Порядок відображення в розшифровці податкових зобов`язань операцій з постачання ліків

Оприлюднено новий перелік медвиробів, які обкладаються за ставкою ПДВ 7 % з 1 липня 2014 року

Введено перехідний період для застосування Техрегламентів щодо медвиробів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!