Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держпродспоживслужба уточнила підстави для обов’язкового проведення лабораторних досліджень

November 15, 2016

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) видала наказ від 8 листопада 2016 року № 408 «Про деякі питання забезпечення обліку вантажів з об’єктами санітарних заходів, при ввезенні (пересиланні) яких на митну територію України здійснюється відбір зразків для лабораторних досліджень» (далі-наказ).

Наказ передбачає обов’язкове зазначення підстави для відбору зразків для проведення лабораторних досліджень у Відомостях про причини відбору зразків, які тепер повинні додаватись до Акту відбору зразків об’єктів санітарних заходів.

Документ розроблено за участі операторів ринку харчових продуктів, які заявляли про проблему необґрунтованого відбору зразків продукції для лабораторних досліджень при імпорті в Україну об’єктів санітарних заходів.

Наказ зобов’язує начальників регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на кордоні та транспорті взяти під особливий контроль виконання підпорядкованими структурними підрозділами норм ст. 55 Закону, зокрема в частині визначення підстав для обов’язкового проведення лабораторного дослідження, а також надання деталізованої інформації щодо причин відбору зразків об’єктів санітарних заходів на письмові запити суб’єктів господарювання не пізніше, ніж упродовж 8 робочих годин.

Джерело: .

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!