Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держпідприємництво і надалі перевірятиме діяльність дозвільних органів

October 7, 2013

Відповідно до ст. 9 та 91 Закону «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» затверджено Порядок здійснення контролю за додержанням вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру.
Порядок встановлює механізм здійснення контролю за:
-  додержанням державними адміністраторами, дозвільними органами вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру, установленого порядку їх видачі (у т. ч. через дозвільні центри);
-  створенням та забезпеченням функціонування дозвільних центрів міськими радами міст обласного та/або республіканського АР Крим значення, районними і районними в м. Києві та Севастополі державними адміністраціями, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.
Такий контроль здійснює Держпідприємництво шляхом проведення планових і позапланових перевірок. Планові перевірки проводяться згідно з річним планом, який затверджується Мінекономрозвитку.
Для проведення перевірки утворюється комісія, призначаються голова та члени комісії, що затверджується наказом Держпідприємництва. На підставі даного наказу оформляється посвідчення, що підписується Головою Держпідприємництва та засвідчується печаткою.
Дозвільний орган повідомляється не пізніше ніж за 5 робочих днів до початку проведення планової перевірки в письмовій формі або телефонограмою. Про позапланову перевірку заздалегідь не повідомляється. Строк проведення таких перевірок не може перевищувати 5 робочих днів.
Втратив чинність наказ Держкомпідприємництва від 15.05.06 р. № 45, яким було затверджено діючий порядку здійснення такого контролю.

Наказ Мінекономрозвитку від 03.09.13 р. № 1064 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 15.10.13 р. № 77).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!