Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держлісагентство перегляне та вдосконалить правила, які регулюють здійснення санітарно-оздоровчих заходів у лісах

May 16, 2016

Державне агентство лісових ресурсів України планує в найкоротші терміни переглянути та вдосконалити нормативно-правові акти, які регулюють порядок здійснення санітарно-оздоровчих заходів у лісах з метою посилення їх захисних властивостей та збереження лісових насаджень від незаконних вирубок.
Ініційовано створення міжвідомчої робочої групи для розроблення змін до Санітарних правил в лісах України, до якої запрошено фахівців Мінагрополітики, Мінприроди, інших органів влади, експертів та науковців.
Зміни повинні бути розроблені та подані на затвердження Урядом до кінця травня – початку червня.
Зокрема, розглядатиметься питання внесення змін до Санітарних правил у частині залучення представників органів місцевого самоврядування до складу спеціальних комісій, за рішенням яких видаватиметься дозвіл на санітарну рубку. Тимчасове припинення санітарних рубок може бути до того часу, поки ми не змінимо правила. Адже всі розуміють, що санітарно-оздоровчі заходи вкрай необхідні для наших лісів, їх мета – збереження лісу, запобігання розвиткові патологічних процесів у лісі, зменшення шкоди, що завдається шкідниками, хворобами, стихійними природними явищами та техногенними впливами.
Окрім того, планується обговорити питання більш широкого застосування вибіркових та поступових рубок із використанням повітряно-трелювальних установок. У свою чергу, Мінагрополітики ініціюватиме створення міжвідомчої комісії щодо перевірки стану лісів та проведення санітарно-оздоровчих заходів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Goslesagentstvo-peresmotrit-i-usovershenstvuet-pravila-reguliruyushhie-osushhestvlenie-sanitarno-ozdorovitelnyx-meropriyatij-v-lesa.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!