Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держгеокадастр презентував платформу з проведення земельних торгів онлайн

September 5, 2016

Система електронних аукціонів забезпечить більшу прозорість процесу набуття прав на земельні ділянки
Група експертів Держгеокадастру та Innovation and Development Foundation завершили розробку програмного забезпечення для проведення електронних земельних аукціонів.
Апробація платформи та її презентація громадськості відбулася 2 вересня в Одесі синхронно з земельним аукціоном, запланованим на цю дату. Всього на земельні торги 2 вересня було виставлено 19 ділянок в Одеській області загальною площею 708,57 гектара. Їх стартова вартість 1,319 млн гривень. За результатами земельних торгів Система електронних аукціонів (СЕА) автоматично формує рейтинг ставок учасників та протокол торгів. СЕА на сьогодні вже синхронізована з банками, що дозволяє успішно проводити грошові операції, зокрема сплачувати гарантійні та реєстраційні внески.
Електронні земельні аукціони забезпечать більшу прозорість та відкритість процесу набуття прав на земельні ділянки, а також збільшення конкуренції на торгах за рахунок розширення кількості учасників.
Порядок продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) на конкурентних засадах у формі аукціону встановлений главою 21 Земельного кодексу України. На сьогодні можливості проведення електронних торгів земельним законодавством не передбачено.
Держгеокадастром розроблено проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо активізації проведення земельних торгів”, яким передбачається, зокрема, можливість проведення електронних земельних торгів.
Фотогалерею заходу можна переглянути за посиланням.
Докладніше дивись за посиланням: http://land.gov.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Gosgeokadastr-predstavil-platformu-po-provedeniyu-zemelnyx-torgov-onlajn.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!