Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Держфінмоніторинг зможе проводити безвиїзні планові перевірки

September 11, 2014

Внесені зміни до Порядку проведення перевірок Державною службою фінансового моніторингу України суб`єктів первинного фінансового моніторингу (далі – СПФМ).
Планова перевірка може бути виїзною або безвиїзною.
Безвиїзна перевірка здійснюється у разі неможливості організації проведення перевірки за місцезнаходженням СПФМ та/або його відокремленого підрозділу.
Для одержання від СПФМ та/або його відокремленого підрозділу документів, необхідних для проведення планової або позапланової безвиїзної перевірки, на адресу СПФМ та/або його відокремленого підрозділу надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення або нарочним письмовий запит з вимогою надання відповідних документів або інформації, що міститься в них.
Повідомлення про проведення планової або позапланової безвиїзної перевірки та підстави для її проведення зазначаються у запиті.
Перевірка розпочинається не раніше ніж через 10 календарних днів з дати отримання СПФМ та/або його відокремленим підрозділом повідомлення про її проведення.
Якщо таке повідомлення не було отримане, то воно відправляється повторно. При повторному неотриманні повідомлення працівниками Держфінмоніторингу складається відповідний акт за встановленою формою.
Та ж процедура стосується і відправки Держфінмоніторингом запиту про надання документів, необхідних для проведення планової або позапланової безвиїзної перевірки.

Наказ Мінфіну від 12.08.14 р. № 808 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Новини за темою:
Мораторій на перевірки підприємств діє з 16 серпня

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!