Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Гігієнічні вимоги до дієтичних добавок

January 17, 2014

МОЗ затвердило Гігієнічні вимоги до дієтичних добавок, якими визначено, що дієтичні добавки повинні реалізовуватися (пропонуватися) кінцевому споживачу виключно у дозованій формі та в упакованому вигляді.
Для виробництва дієтичних добавок можуть використовуватися вітаміни і мінерали, які наведені в додатку 1 до цих Гігієнічних вимог, у формах, визначених у додатку 2 до цих Гігієнічних вимог.
Оператори ринку, діяльність яких пов`язана з дієтичними добавками, на всіх стадіях виробництва та обігу повинні забезпечити відповідність дієтичних добавок вимогам законодавства України про харчові продукти.
Можливість простеження дієтичних добавок та будь-яких речовин, призначених для введення в дієтичні добавки, повинна бути забезпечена на всіх етапах виробництва та обігу.
Оператори ринку, діяльність яких пов`язана з дієтичними добавками, повинні мати можливість встановити особу, яка поставила дієтичну добавку або будь-яку речовину, призначену для введення в дієтичні добавки, та мати системи й процедури для встановлення інших операторів ринку, яким вони поставляють свою продукцію.
Дієтичні добавки, що вводяться в обіг, повинні бути належним чином етикетовані для полегшення можливості їх простеження через відповідну документацію або інформацію в установленому законодавством порядку.

Наказ МОЗ від 19.12.13 р. № 1114 набуде чинності через два роки з дня офіційного опублікування.  Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 24.01.13 р. № 6.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!