Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ДФС про особливості бюджетного відшкодування з ПДВ

November 7, 2016

ДФС у листі від 27.10.16 р. № 22986/10/26-15-12-02-14 розглянула питання щодо надання роз’яснень з питань, пов’язаних з практичною реалізацією норм частини другої п.п. б) п.200.4 ст.200 Податкового кодексу.
У разі відсутності у платника податку на дату подання ним податкової звітності з ПДВ податкового боргу з цього податку, такий платник має право задекларувати суму від’ємного значення ПДВ, сформовану за результатами такої податкової звітності, до бюджетного відшкодування в рахунок сплати грошових зобов’язань такого платника податку з інших платежів, що сплачуються до Державного бюджету України. і таке бюджетне відшкодування сум ПДВ здійснюється після узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами перевірки.
Однак, щодо процедури зарахування суми від’ємного значення, яка підлягає бюджетному відшкодуванню у рахунок сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу з інших платежів, що сплачуються до державного бюджету, ДФС повідомляє, що дані операції може бути здійснено після введення в експлуатацію відповідного програмного забезпечення.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/GFS-ob-osobennostyax-byudzhetnogo-vozmeshheniya-po-NDS.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!