Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ДФС про визначення сум ПДВ, не сплачених до держбюджету

January 13, 2016

ДФС надала роз’яснення щодо порядку визначення сум податків та зборів, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг за операціями, які здійснюються на митній території України
В розділі II Порядку визначення сум податків та зборів, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг за операціями, які здійснюються на митній території України, викладений Механізм визначення пільг з ПДВ залежно від особливостей оподаткування. Зокрема, не внесені платниками до держбюджету суми ПДВ через застосування нульової ставки розраховуються шляхом визначення суми ПДВ за встановленою основною ставкою податку від обсягів операцій з експорту товарів (супутніх послуг) та/або операцій з постачання товарів (послуг) на митній території України, оподатковуваних за нульовою ставкою, зменшених на обсяги операцій з придбання товарів (послуг), які використані в операціях з експорту товарів (супутніх послуг) та/або в операціях з постачання товарів (послуг) на митній території України, які оподатковуються за нульовою ставкою.
Розрахунок не внесених до держбюджету сум ПДВ через застосування нульової ставки здійснюється за алгоритмом:
СП = (V пост, нульов. - V прид.) х розмір ставки податку,
де:
- СП - сума пільг;
- V пост, нульов. - обсяги операцій з експорту товарів (супутніх послуг) та/або операцій з постачання товарів (послуг) на митній території України, оподатковуваних за нульовою ставкою, - з розділу I "Податкові зобов'язання" податкової декларації з податку на додану вартість;
- V прид. - обсяги операцій з придбання товарів (послуг), які використані в операціях з експорту товарів (супутніх послуг) та/або в операціях з постачання товарів (послуг) на митній території України, які оподатковуються за нульовою ставкою.
Сума ПДВ, не внесена платниками до держбюджету за операціями з постачання товарів (послуг), що звільнені від оподаткування, розраховується шляхом визначення суми ПДВ за встановленою основною ставкою податку від обсягів операцій з постачання товарів (послуг), що звільнені від оподаткування, зменшених на обсяги операцій з придбання товарів (послуг), які використані в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ.
Розрахунок не внесених до держбюджету сум ПДВ за операціями з постачання товарів (послуг), що звільнені від оподаткування ПДВ, здійснюється за алгоритмом:
СП = (V пост. зв. - (V прид. з податком + V прид. без податку)) х розмір ставки податку,
де:
- СП - сума пільг;
- V пост. зв. - обсяги операцій, звільнених від оподаткування ПДВ, - з розділу I "Податкові зобов'язання" податкової декларації з ПДВ;
- V прид. з податком, V прид. без податку - обсяги операцій з придбання товарів (послуг), які використані в операціях, звільнених від оподаткування ПДВ.
Таким чином, при розрахунку показника V прид. (для розрахунку не внесених до державного бюджету сум ПДВ через застосування нульової ставки) враховуються обсяги операцій з придбання товарів (послуг), які використані в операціях з експорту товарів (супутніх послуг) та/або в операціях з постачання товарів (послуг) на митній території України, які оподатковуються за нульовою ставкою.

Лист ДФС від 29.12.15 р. 27756/10/28-10-06-11.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!