Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ДФС про операції з передачі платником ПДВ майна в управління неплатнику ПДВ

October 26, 2017

ДФС нагадала:
1. Платник єдиного податку може бути управителем майна за умови його реєстрації платником ПДВ та переходу на ставку єдиного податку 3 % доходу.
Крім цього, поняття «управитель майна» може розглядатися в контексті укладання договору послуг, згідно з яким надаються послуги з управління об'єктом нерухомості за певну винагороду. При цьому управитель майна за договором послуг не має права укладати договори від імені власника майна. Усі договори укладаються самим власником або його представником.
Отже, юридична особа – платник єдиного податку третьої групи має право бути управителем майна згідно з договором управління майном за умови дотримання вимог Податкового кодексу (далі – ПК) (у частині взяття договору на облік, реєстрації управителя платником ПДВ та застосування ставки єдиного податку в розмірі 3 % доходу), або згідно з договором надання послуг з управління майном.
2. Операція з передачі управителем установнику управління товарів/послуг у межах договору управління майном (результатів управління таким майном) для управителя – платника ПДВ є об'єктом оподаткування, база оподаткування за яким визначається відповідно до п. 189.4 ПК. При цьому якщо управителем передаються установнику управління грошові кошти як результат управління майном, така операція не є операцією з постачання товарів/послуг та ПДВ не обкладається.
3. Операція з надання послуги з управління майном, яка здійснюється управителем – платником ПДВ за плату та в інтересах установника управління в межах договору управління майном, є операцією з постачання послуг, що обкладається ПДВ на загальних підставах (за основною ставкою).
4. Вся виручка, отримана управителем майна в результаті операцій із цим майном, підлягає обкладенню єдиним податком.

Лист ДФС від 17.10.17 р. № 2259/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!