Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ДФС про вирішення проблемних питань адміністрування податків і зборів: роз’яснює ДФС

December 11, 2014

1) Щодо спрощення процедури отримання квитанцій при надсиланні звітності в електронному вигляді в останні дні граничного строку подання.

Спрощення процедури отримання платниками податків квитанцій щодо поданої ними звітності вже реалізовано в Електронному сервісі «Електронний кабінет платника податків», а саме:

- звітність приймається пакетом (декларація зі усіма додатками);

- надається одна квитанція, у якій платник повідомляється про прийняття органами ДФС поданої ним звітності;

- час очікування квитанції - декілька секунд після відправлення декларації.

Проводиться роз’яснювальна робота серед платників податків щодо подання звітності значних обсягів заздалегідь, не очікуючи останніх днів граничного строку подання.

2)  Щодо зміни редакції абзацу 13 п. 201.10 ПК.

Система електронного адміністрування ПДВ передбачає формування податкового кредиту виключно на підставі податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН, та документів, які визначені у абзацах а) та б) п. 201.11 ПК.

Пропозиція щодо формування податкового кредиту на підставі скарг на постачальника суперечить принципам системи електронного адміністрування ПДВ, тому не підтримується.

3) Щодо внесення змін до ПК стосовно оповіщення платника ПДВ про зняття з ПДВ-рахунку коштів для здійснення оплати ПДВ за результатами складання декларації.

Порядок електронного адміністрування податку на додану вартість передбачає, що платник податку має можливість отримувати у ДФС інформацію про стан свого рахунку в системі електронного адміністрування податку.

Пропозиція стосовно реалізації сервісу оповіщення платника ПДВ про зняття з ПДВ-рахунку коштів для здійснення оплати ПДВ підтримується.

4) Щодо внесення змін до ПК стосовно визначення бази оподаткування військовим збором, зокрема по виплатах за цивільно-правовими договорами.

Уряд зареєстрував законопроект № 5047 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо усунення неузгодженостей при стягненні військового збору», у разі прийняття якого будуть створені правові підстави для обчислення та стягнення військового збору з доходів з джерелом виплати з України у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат і винагород, у тому числі за цивільно-правовими договорами, які включаються до фонду оплати праці.

Разом з цим відповідно до п. 34 Положення «Про Державну фіскальну службу України» ДФС направлено до Мінфіну проект узагальнюючої податкової консультації щодо оподаткування доходів фізичних осіб військовим збором.

Лист ДФС від 03.12.14 р. № 136/6/99-95-42-03-16.

Новини за темою:

Що потрібно зробити платникам ПДВ у грудні 2014 року?

Адміністрування ПДВ-2015: як підготуватися до нововведень?

Що буде з від’ємним значенням, задекларованим у 2014 році?

Податкові зобов`язання та податковий кредит із ПДВ. Порада від експерта редакції.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!