Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ДФС про нарахування ЄСВ за ставкою 8,41 %

January 14, 2016

ДФС розглянула питання щодо нарахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок) працюючим інвалідам.
Єдиний внесок для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, встановлюється у розмірі 8,41 % суми нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну та додаткову зарплату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, утому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону від 24.03.95 р. № 108/95-ВР "Про оплату праці", та суми оплати перших 5 днів тимчасової непрацездатності, що здійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами для працюючих інвалідів.
Разом з тим підтвердженням встановлення працівнику інвалідності відповідно до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування є засвідчена копія довідки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності (далі - довідка МСЕК). Засвідчення копії довідки МСЕК здійснюється безпосередньо підприємством, установою або організацією, зазначеними у п. 11 - 13 розд. III Інструкції.
Довідка МСЕК є первинним документом щодо встановлення групи інвалідності, тому використання інших вторинних документів, які видаються на підставі цієї довідки, вважається недоцільним.
Враховуючи викладене, підставою для застосування ставки у розмірі 8,41 % є завірена копія довідки МСЕК безпосередньо підприємством, установою або організацією.
Отже, нарахування роботодавцем єдиного внеску у розмірі 8,41 % на зарплату зазначеної категорії працівників здійснюється з моменту одержання підприємством довідки МСЕК.

Лист ДФС від 27.11.15 р. 25385/6/99-99-17-03-01-15.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!