Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Форми документів для вилучення транспорту для потреб армії

December 15, 2015

Затверджено:
1) форму акта тимчасового використання транспортних засобів;
2) форму картки тимчасового використання транспортних засобів;
3) Порядок використання акта та картки тимчасового використання транспортних засобів військовослужбовцями Національної гвардії України.
Цей Порядок визначає механізм використання військовослужбовцями Нацгвардії (далі - військовослужбовці) акта та картки тимчасового використання транспортних засобів під час використання військовослужбовцями транспортних і плавучих засобів фізичних або юридичних осіб незалежно від форми власності для припинення злочину, проїзду до місця події, стихійного лиха, супроводження до лікувальних закладів осіб, які потребують термінової медичної допомоги, для переслідування правопорушників та їх супроводження або конвоювання до органів внутрішніх справ, якщо зволікання може створити реальну загрозу життю або здоров'ю людей, громадському порядку чи безпеці.
Так, перед використанням транспортного засобу військовослужбовець зобов'язаний відрекомендуватися, назвати причину використання транспортного засобу та за вимогою його власника пред'явити службове посвідчення.
Військовослужбовець має право використовувати транспортний засіб лише у випадку надання власником транспортного засобу згоди на його використання.
У разі отримання згоди власника транспортного засобу на використання його транспортного засобу військовослужбовцем складається акт тимчасового використання транспортних засобів та видається власнику транспортного засобу.
У випадку крайньої потреби, якщо зволікання створює реальну загрозу життю або здоров'ю людей, громадському порядку чи безпеці, військовослужбовець видає власнику транспортного засобу картку тимчасового використання транспортних засобів перед використанням транспортного засобу.
Акт та картка тимчасового використання транспортних засобів обліковуються в технічній частині уповноваженого підрозділу, видаються військовослужбовцю під особистий підпис та в разі їх використання складаються (оформлюються) у двох примірниках, один із яких залишається у військовослужбовця, а інший видається власнику транспортного засобу.

Наказ МВС від 13.11.15 р. № 1458 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 22.12.15 р. № 99.[d2754]

Новини за темою:
Амортизація на мобілізований автотранспорт не нараховується: позиція ДФС
Вилучення автомобіля для потреб армії: підстави та документальне оформлення

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!