Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Формування прогнозованої оптової ринкової ціни електроенергії за новим Порядком

March 31, 2016

Постановою НКРЕКП від 03.03.16 р. № 289 затверджено Порядок формування прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії.
Прогнозована оптова ринкова ціна формується НКРЕКП на основі прогнозного балансу електричної енергії ОЕС України, затвердженого центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику в електроенергетичному комплексі, прогнозних обсягів відпуску електричної енергії в ОРЕ та прогнозної структури палива теплових електростанцій на відповідний період, розрахованих центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику в електроенергетичному комплексі, відповідно до прогнозного балансу електричної енергії ОЕС України.
Прогнозована оптова ринкова ціна формується, виходячи з вартості електричної енергії, яка закуповується ОРЕ у виробників, з урахуванням вартості імпортованої електроенергії, витрат на диспетчеризацію та утримання магістральних та міждержавних електромереж, платежу за послуги ДП "Енергоринок", платежів виробникам на реконструкцію та модернізацію енергетичного обладнання, прогнозного обсягу акцизного податку, платежів для компенсації втрат від здійснення постачання електричної енергії за регульованим тарифом, платежів виробникам на виконання законодавчих актів та урядових рішень.
Цінові та вартісні показники, на підставі яких формується прогнозована оптова ринкова ціна, застосовуються без урахування ПДВ.
НКРЕКП не пізніше ніж за 10 днів до початку планового періоду затверджує прогнозовану оптову ринкову ціну на розрахунковий рік (поквартально) та не пізніше ніж за 10 днів до початку планового періоду доводить її до відома енергопостачальників та оптового постачальника електричної енергії.
З метою дотримання показників, визначених відповідно до цього Порядку, затверджена прогнозована оптова ринкова ціна переглядається щоквартально за 5 днів до початку розрахункового кварталу за умови, якщо показники, що використовуються при розрахунку прогнозованої оптової ринкової ціни (у тому числі за минулі розрахункові періоди), призводять до зміни річної прогнозованої ринкової ціни більше ніж на 5 %.
Постанова НКРЕКП від 03.03.16 р. № 289 набула чинності 30.03.16 р. у звязку з опублікуванням в газеті «Урядовий кур’єр» № 60.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Formirovanie-prognoziruemoj-optovoj-rynochnoj-ceny-elektroenergii-po-novomu-Poryadku.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!