Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для АПК: є положення про комісію

April 27, 2017

Затверджено Положення, яке визначає порядок організації та діяльності комісії з формування переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету, яка утворюється при Мінекономрозвитку.
Перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету, формується за результатами розгляду Комісією поданих підприємствами вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу (далі – завод-виробник) заявок щодо включення до Переліку за формою згідно з додатком 1 до Положення та документів, які надаються Комісії згідно з переліком документів, наведеним у додатку 2 до Положення, та перевірки Комісією ступеня локалізації виробництва техніки та обладнання.
Умови подання заявок та документів заводами-виробниками оприлюднюються на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку не пізніше ніж за місяць до початку нового бюджетного року. Заявки щодо включення до Переліку подаються заводами-виробниками до Комісії щороку до 1 лютого, а у 2017 році – до 1 травня.
Комісія приймає позитивне рішення про включення вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу до Переліку за умови відповідності заводів-виробників цієї техніки таким критеріям:
• є резидентами не менш як 2 роки;
• питома вага витрат на оплату праці (з урахуванням нарахувань на заробітну плату) у складі собівартості виробництва продукції становить не менш як 8 %;
• мають конструкторсько-технологічну документацію та/або зареєстроване право інтелектуальної власності на техніку та обладнання, які пропонується внести до Переліку, відображене в балансі;
• здійснюють гарантійне і післягарантійне обслуговування техніки та обладнання;
• здійснюють на території України технологічні операції, необхідні для виробництва техніки та обладнання, відповідно до постанови КМУ від 27.05.13 р. № 369;
• ступінь локалізації виробництва техніки та обладнання відповідає показникам, визначеним у п. 3 ст. 1 Закону від 07.02.02 р. № 3023-III «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу», та в постанові Кабміну від 27.05.13 р. № 369.

Наказ Мінекономрозвитку від 13.04.17 р. № 566 набув чинності з 26.04.17 р. («Урядовий кур'єр» від 26.04.17 р. № 78).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!