Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Формування податкового кредиту у разі відновлення платників ПДВ в Реєстрі

August 1, 2017

Починаючи з наступного дня після дати виключення особи з Реєстру, зазначеної контролюючим органом у рішенні про анулювання реєстрації платника ПДВ, і до дати відновлення у Реєстрі у такої особи відсутні обов’язок щодо складання податкових накладних та право на формування податкового кредиту й отримання бюджетного відшкодування ПДВ. Крім того, така особа звітність із ПДВ за цей період не подає.
При цьому в разі якщо у платника податку на дату виключення його з Реєстру обліковувалися товари/послуги, необоротні активи, суми податку за якими були включені до складу податкового кредиту, що не були використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, такий платник податку в останньому звітному (податковому) періоді не пізніше дати виключення з Реєстру зобов'язаний був визначити податкові зобов'язання за такими товарами/послугами, необоротними активами, виходячи із звичайної ціни відповідних товарів/послуг чи необоротних активів та задекларувати їх у декларації з ПДВ, поданій до контролюючого органу за останній звітний (податковий) період.
У разі відновлення особи у Реєстрі (у т. ч. за рішенням судового органу, що набрало законної сили) така особа має право відкоригувати суми податкових зобов’язань, що були задекларовані у податковій декларації з ПДВ за останній звітний (податковий) період, шляхом подання до контролюючого органу уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань із ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Лист ДФС від 29.06.17 р. № 888/6/99-99-12-03-01-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!