Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Формат та Порядок електронної перевірки

February 27, 2014

Затверджено формати документів, які пов`язані з обчисленням та сплатою податків і зборів і подаються в електронній формі платником податків для проведення електронної перевірки, а саме:
- Журнал господарських операцій;
- Книга обліку доходів (для платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої і п`ятої груп, які не є платниками ПДВ), яка надається платником для проведення електронної перевірки;
- Книга обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої і п`ятої груп, які є платниками ПДВ), яка надається платником для проведення електронної перевірки.
Також затверджено Порядок подання документів в електронній формі для проведення електронної перевірки. Порядок поширюється на Міндоходів та його територіальні органи, платників податків, які подають в електронній формі документи, пов`язані з обчисленням та сплатою податків і зборів, для проведення електронної перевірки.
Зазначено, що формати документів для проведення електронної перевірки (формалізований опис складу та структури їх показників) визначаються згідно з додатками до цього наказу.
Подання платником податків в електронній формі документів для проведення електронної перевірки здійснюється за допомогою системи подання податкових документів в електронній формі з віддаленого персонального комп`ютера або шляхом використання послуг центрів обслуговування платників податків відповідно до цього Порядку.
Формати документів для проведення електронної перевірки та інша інформація про порядок подання таких документів оприлюднюються на веб-порталі Міндоходів у рубриці "Електронна перевірка".
Документи для проведення електронної перевірки можуть бути надіслані до органу Міндоходів, в якому платник податків перебуває на податковому обліку, за 10 календарних днів до очікуваного початку проведення електронної перевірки.

Наказ Міндоходів від 31.12.13 р. № 898 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!