Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Форма № 1ДФ: відображення сум ЄСВ, що сплачується за рахунок роботодавця

July 20, 2017

До складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума ЄСВ, що вноситься за рахунок його роботодавця в розмірах, визначених законом.
Відповідно до ч. 4 ст. 7 Закону від 08.07.10 р. № 2464-VI ЄСВ нараховується на суму:
– нарахованої кожній застрахованій особі зарплати за видами виплат, які включають основну та додаткову зарплату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі,
– винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами,
– грошового забезпечення кожної застрахованої особи, не зменшеного на суму відрахувань податків, інших обов'язкових платежів, що відповідно до закону сплачуються із зазначених сум,
– утримань, що здійснюються відповідно до закону або за договорами позики, придбання товарів та виплат на інші цілі за дорученням отримувача.
Органи ПФУ ведуть облік усіх застрахованих осіб та персоніфікований облік надходжень від сплати ЄСВ, а також персоніфікований облік коштів накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.
Для формування інформаційної бази системи персоніфікованого обліку використовуються відомості, що надходять від інформаційного фонду Держреєстру фізосіб – платників податків та інших обов'язкових платежів, органів доходів і зборів, роботодавців, фізосіб, органів реєстрації актів громадянського стану, держслужби зайнятості, фондів загальнообов'язкового державного соцстрахування, компанії з управління активами, зберігача та інших підприємств, установ, організацій та військових формувань.
Вимоги (положення), які стосуються Накопичувального фонду, набирають чинності із дня запровадження законом порядку перерахування частини страхових внесків до Накопичувального фонду.
Ураховуючи наведене, а також необхідність у майбутньому вдосконалення обліку суми збору на державне пенсійне страхування, що вносяться за рахунок роботодавця в розмірах, визначених законом, та обліковуються в індивідуальній картці застрахованої особи (найманого працівника), зазначена інформація до набуття чинності закону про запровадження перерахування частини страхових внесків до Накопичувального фонду у формі № 1ДФ за ознакою «133» – сума ЄСВ (відповідно до довідника ознак доходів, наведених у додатку до Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4) не відображається.

Лист ДФС від 12.07.17 р. № 1142/ІПК/20-40-13-11-11.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!