Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фондова біржа зобов`язана перевіряти емітента на відповідність ознакам фіктивності

September 12, 2016

9 вересня набула чинності рішення НКЦПФР від 19.07.16 р. № 771 "Про затвердження Змін до Положення про функціонування фондових бірж".
Документом встановлено, що розмежовані біржові списки - для цінних паперів і для інших фінансових інструментів. Такі списки фондова біржа повинна оприлюднити (при їх наявності) у вільному доступі і забезпечувати цілодобовий режим доступу до них на своєму сайті за кожен торговий день. Інформація повинна зберігатися на сайті протягом 3 років з дати публікації.
Фондова біржа зобов'язана перевіряти емітента на відповідність ознакам фіктивності та в разі їх виявлення повідомляти Комісії. Фондова біржа може самостійно прийняти рішення про відмову у внесенні таких ЦП до біржового списку або рішення про виключення таких ЦП з біржового списку.
Також розширено перелік підстав, за яких не допускається внесення і перебування в біржовому списку цінних паперів, зокрема:
- публікація на сайті Комісії інформації щодо встановлення факту відсутності емітента за місцезнаходженням,
- виключення емітента з держреєстру фінустанов,
- призупинення емітенту-КУА дії ліцензії на провадження профдіяльності на фондовому ринку,
- призупинення Комісією торгівлі цінним папером на будь-який фондовій біржі і призупинення внесення змін до системи депозитарного обліку щодо цінних паперів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Fondovaya-birzha-obyazana-proveryat-emitenta-na-sootvetstvie-priznakam-fiktivnosti.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!