Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ФОП одночасно є найманим працівником: чи звільняється він від ЄСВ?

July 21, 2017

Фізичні особи – підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність та одночасно є найманими працівниками (застрахованими особами), не звільняються від сплати єдиного внеску за себе. Винятком є тільки фізособи-підприємці за умови, що вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.
Нагадуємо, ЄСВ нараховується:
– для фізосіб-підприємців (крім платників єдиного податку) та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, – на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню ПДФО. У разі якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, такі платники зобов’язані визначити базу нарахування. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску;
– для фізосіб-підприємців – платників єдиного податку, – на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.
Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку, які віднесені до першої групи платників єдиного податку, мають право сплачувати ЄСВ у сумі не менше 0,5 мінімального страхового внеску.
ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!