Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фізособа-підприємець нараховує 22% ЄСВ на зарплату працівника-інваліда

July 6, 2016

Відповідно до частини першої ст. 7 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування  платники єдиного внеску, які є роботодавцями, нараховують єдиний внесок на суми нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, що включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі у натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України Про оплату праці.
Єдиний внесок для платників, зазначених у ст. 4 Закону № 2464, встановлюється у розмірі 22 % до визначеної ст. 7 Закону № 2464 бази нарахування єдиного внеску (частина п’ята ст. 8 Закону № 2464).
Згідно з частиною тринадцятою ст. 8 Закону № 2464 ставка 8,41 % визначеної бази нарахування єдиного внеску для працюючих інвалідів, встановлена тільки для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди.
Таким чином, вказана пільга не розповсюджується на фізичних осіб - підприємців, які використовують працю найманих працівників-інвалідів. Іншого Законом № 2464 не передбачено.
Враховуючи зазначене вище, фізичні особи - підприємці нараховують єдиний внесок на заробітну плату (дохід) працівників-інвалідів у розмірі 22 % до визначеної бази нарахування єдиного внеску.

ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Fizlico-predprinimatel-nachislyaet-22-ESV-na-zarplatu-rabotnika-invalida.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!