Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Фірмовий одяг з логотипом підприємства: чи будуть витрати

May 21, 2013

Підприємства (особливо ті, які працюють у сфері торгівлі та послуг) часто видають своїм працівникам одяг із нанесеною іміджевою рекламою (логотипами). У зв’язку із цим у бухгалтерів виникає запитання: чи можна витрати на придбання (виготовлення) такого одягу включити до складу податкових витрат та сформувати податковий кредит із ПДВ? 
Одяг, яким підприємства можуть забезпечувати своїх працівників, можна умовно поділити на три категорії: спеціальний, формений, фірмовий. 
Витрати на спецодяг відносяться до витрат подвійного призначення. Тобто відповідно до Податкового кодексу витрати платника податку на забезпечення найманих працівників, зокрема, спеціальним (форменим) одягом, що необхідний для виконання професійних обов`язків, визнаються лише за переліком, установленим КМУ (наразі таким є Перелік, затверджений постановою КМУ від 27.06.03 р. № 994) та/або відповідними галузевими нормами безплатної видачі працівникам спеціального одягу (взуття). 
Тобто з метою реалізації права формування податкових витрат та податкового кредиту з ПДВ видача фірмового одягу повинна бути передбачена нормативними документами, зазначеними в ПК.

Що при цьому необхідно мати на увазі, а також чи є такий одяг об’єктом обкладення ПДФО див. консультацію у «БАЛАНС» № 41, який виходить з друку 23.05.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!