Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ФФБ або ФОН: дозвільні новації

February 26, 2013

[p671]
Внесені зміни до Ліцензійних умов провадження діяльності із залучення коштів установників управління майном для фінансування об`єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю.

Тепер для отримання ліцензії на провадження даної діяльності типові правила ФФБ та/або ФОН подаються без зразків договорів з установниками. Причому, якщо заявник планує створювати лише ФФБ або ФОН, подаються відповідно правила ФФБ або ФОН. А договір про участь у ФФБ, на підставі якого ліцензіат має здійснювати залучення коштів установників управління майном ФФБ виду А та/або ФФБ виду Б, повинен відповідати типовому договору, затвердженому КМУ. Оновлені форми Реєстраційних карток про створення ФФБ та про створення ФОН.

Також здійснено ряд змін до Положення про видачу небанківській фінансовій установі-управителю дозволу на право прийняття на себе комерційних ризиків при створенні ФФБ виду Б та/або дозволу на право здійснення емісії сертифікатів ФОН.

З переліку документів, які управитель подає до Нацкомфінпослуг для одержання дозволу на ризики, виключені: примірний договір управителя з установником управління майном та документи щодо виконання забудовником своїх зобов`язань перед управителем.

У свою чергу, перелік документів для одержання дозволу на право емісії доповнений зразком договору про придбання сертифікатів ФОН, засвідченим підписом керівника та печаткою управителя, та типовими правила ФОН, затвердженими в порядку, визначеному установчими документами управителя. При цьому, типові правила ФОН не надаються тими управителями, які подавали їх разом із заявою про видачу ліцензії.

 

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 27.12.12 р. № 2921 набрало чинності з дня опублікування („Офіційний вісник України” від 19.02.13 р. № 11).

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!