Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Факт втручання в роботу приладів обліку електроенергії має підтверджуватися експертизою

May 18, 2013

У разі виявлення представником енергопостачальника порушення споживачем правил користування електроенергією, у т. ч. фактів розкрадання електроенергії, складається акт, який підписується представником енергопостачальника та споживачем. 
Розмір відшкодування збитків, завданих енергопостачальнику внаслідок користування електроенергією, обчислюється відповідно до методики визначення обсягу та вартості електроенергії, не облікованої внаслідок порушення споживачами правил користування електроенергією. 
Такими порушеннями є:

  • пошкодження або відсутність на приладах обліку пломб з відбитками тавр про повірку приладів обліку;
  • пошкодження або відсутність пломб з відбитками тавр електропередавальної організації або індикаторів, установлених у місцях, указаних в документі, який підтверджує факт пломбування та передачу на збереження приладів обліку, пломб та індикаторів;
  • пошкодження приладів обліку (розбите скло, пошкодження цілісності корпусу тощо), інших дій споживача, які призвели до зміни показів приладів обліку (фіксація індикатором впливу постійного (змінного) магнітного або електричного полів, використання фазозсувного трансформатора тощо.

Факт пошкодження розрахункових приладів обліку електроенергії має бути підтверджений експертизою, що проводиться комісією у складі представників енергопостачальника та територіальних органів Держспоживстандарту або спеціалізованими організаціями (підприємствами), які мають право на проведення відповідної перевірки. Експертиза приладу обліку, який належить споживачу або за збереження якого він відповідає, здійснюється у присутності споживача.

Лист НКРЕ від 26.04.13 р. № 2967/26/47-13.



Новини за темою:

Індикатори дії впливу магнітного поля - проти розкрадання електроенергії!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!