Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ЄСВ: коли підпаде страхувальник під адміністративний штраф

March 30, 2017

Згідно з ч. 1 ст. 1651 КУпАП неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо ЄСВ тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізособу-підприємця або особу, яка забезпечує себе роботою самостійно, від 30 до 40 НМДГ.
Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне із правопорушень, зазначених вище, – тягнуть за собою накладення штрафу від 40 до 50 НМДГ.
Неподання або несвоєчасне подання звітності щодо сум нарахованого ЄСВ є підставою для складання протоколу про адміністративне правопорушення.
Статтею 38 КУпАП встановлено, що адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні – не пізніше ніж через два місяці з дня виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до КУпАП підвідомчі суду (судді).
Днем вчинення правопорушення при неподанні звіту щодо сум нарахованого ЄСВ є наступний день за останнім днем граничного терміну подання звітності з урахуванням норм ст. 38 КУпАП, а при несвоєчасному поданні звіту щодо сум нарахованого ЄСВ – дата фактичного подання звітності.
Таким чином, виявлення порушення, а саме неподання або несвоєчасне подання (подання за невстановленою формою) звітності з ЄСВ, несплати або несвоєчасної сплати ЄСВ є підставою для складання протоколу про адмінпорушення. З огляду на те що законом передбачено граничний термін подання звіту та граничний термін сплати ЄСВ до фіскального органу, а норма містить формальний склад правопорушення щодо події неподання або несвоєчасного подання (подання за невстановленою формою) звітності з ЄСВ, несплати або несвоєчасної сплати ЄСВ, термін правопорушення необхідно обчислювати:
• при неподанні звітності з ЄСВ або несплати ЄСВ – на наступний день граничного строку подання звітності або сплати ЄСВ з урахуванням норм ст. 38 КУпАП;
• при несвоєчасному поданні звітності з ЄСВ, несвоєчасній сплаті ЄСВ – за датою фактичного подання звітності або фактичної сплати.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!