Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ЄСВ на зарплату інвалідів ФОП нараховують залежно від класу профризику виробництва

August 1, 2014

Міндоходів у м. Києві нагадує, що платники-роботодавці нараховують єдиний внесок із суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі залежно від визначеного класу професійного ризику виробництва, до якого віднесено платника єдиного внеску, з урахуванням видів його економічної діяльності (від 36,76 до 49,7 %).
Згідно з ч. 13 ст. 8 Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування" єдиний внесок для підприємств, установ і організацій, в яких працюють інваліди, встановлюється в розмірі 8,41 % їх заробітної плати.
Звертаємо увагу, що фізичних осіб - підприємців не віднесено до платників єдиного внеску, які мають право здійснювати нарахування єдиного внеску на заробітну плату для працюючих у них інвалідів в розмірі 8,41 %. Отже, такі роботодавці нараховують єдиний внесок із суми нарахованої заробітної плати залежно від визначеного класу професійного ризику виробництва.

Розяснення Міндоходів від 31.07.14 р.

Новини за темою:
Перекваліфікація інвалідів внаслідок нещасного випадку на виробництві
Чи можна працівнику-інваліду надати відпустку за свій рахунок на строк більше 30 календарних днів?
Квота робочих місць для працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!